De Boer waarschuwt: “Deze jongens kunnen er echt wel wat van”

Pro Shots / Stanley Gontha

Als Ajax tegen Legia Warschau zo speelt als het de afgelopen weken deed, dan zit het wel goed. Dat stelt Ronald de Boer in gesprek met Ajax TV

“Het wordt een lastige wedstrijd. Dat is ook niet anders te verwachten als je in de volgende ronde komt. Zij hebben dit seizoen in de Champions League gespeeld, dus je speelt niet tegen een amateurteam. Deze jongens kunnen er echt wel wat van”, aldus De Boer. “Ajax moet aan de bak. Ze zullen er vooral voor moeten zorgen dat ze een goede uitgangspositie creëren. Wat inhoudt dat je in ieder geval niet mag verliezen.”

Ajax speelde vorig seizoen ook tegen Legia Warschau. “Het is een lastige ploeg, vooral door zijn volwassenheid. De gemiddelde leeftijd ligt denk ik zo rond de 27 jaar. Dat geeft aan dat ze volwassen spelen en fysiek goed zijn. Dat maakt dat het een hele lastige wedstrijd kan worden. Ajax moet spelen zoals de afgelopen weken en dat is met vertrouwen. De laatste wedstrijden geven ook vertrouwen. Als je wint ga je met een goed gevoel de volgende wedstrijd in. Dat moet je blijven doen. Ook het hoge druk zetten, dat zijn zij niet gewend.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]