Tete boos: “Ik werd genaaid waar ik bij stond en ik kon naar binnen”

Pro Shots / Stanley Gontha

Kenny Tete was na afloop van Legia Warschau – Ajax (0-0) één van de meest besproken spelers. De verdediger kreeg een basisplaats omdat Joël Veltman ziek was, maar hij moest het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. 

“Of die tweede gele kaart terecht was? Nee, helemaal niet. We hielden elkaar een beetje vast. Ik dacht nog: zal ik gaan liggen? Toen dacht ik: nee, hij gaat me waarschijnlijk een gele kaart aannaaien. Vervolgens kapt ‘ie ‘m af en glijdt hij weg. Ik kijk daarna dus geel en kon vertrekken. Ik werd genaaid waar ik bij stond en ik kon naar binnen”, aldus Tete bij RTL7.

Bij FOX Sports: “De eerste gele kaart moest ik gewoon pakken. Iemand stond helemaal vrij en ik pakte die kaart voor het team. Ik twijfelde of ik een rode of een gele kaart zou krijgen; gelukkig werd het een gele kaart. Die kaart moest ik pakken als een man, dat heb ik gedaan. Ik wil niet eens over die tweede gele kaart praten, de beelden spreken voor zich. Ik vond het absoluut geen tweede kaart, het sloeg helemaal nergens op. De scheidsrechter kan in de spiegel kijken en dan weet hij ook hoe laat het is.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]