Fraser vol lof over Bosz: ‘De hand van de trainer is steeds nadrukkelijker aanwezig’

Pro Shots / Ronald Bonestroo

Ajax speelt zondagmiddag tegen Vitesse (14.30 uur). De Arnhemmers gaan een lastige middag tegemoet, zo verwacht trainer Henk Fraser. 

“In onze uitwedstrijd (1-0 nederlaag, red.) hadden wij voor rust de voorsprong moeten pakken. Na rust kom je met tien man, zijn zij de betere en krijg je een goal tegen uit een spelhervatting. Nu zie je dat de hand van de trainer steeds nadrukkelijker aanwezig is én dat zij dit kalenderjaar relatief eenvoudig hun wedstrijden winnen. Het wordt zwaar en het is belangrijk dat wij, net als tegen Feyenoord, onze momenten weten te pakken”, aldus Fraser, geciteerd door De Telegraaf.

Vitesse verloor afgelopen speelronde zeer verrassend met 0-2 van Willem II. “Maar, net als dat het geen hosanna was na onze goede resultaten in de laatste weken, is er na de nederlaag van vorige week geen sprake van paniek hoor. Zondag is het weer gewoon 0-0 en beginnen we opnieuw.”

Fraser moet voor het duel met Ajax flink puzzelen. Kelvin Leerdam is geschorst, Maikel van der Werff heeft een blessure. Arnold Kruiswijk is nog een twijfelgeval. Yuning Zhang is er door een schouderblessure ook niet bij.

Ajax uitshirt 2015/16