Ajacied Dolberg spreekt: “Het raarste eten vind ik een kaassoufflé”

Foto: Never Offside

Kasper Dolberg is sinds de zomer van 2015 in Nederland en dus kent de Deen ons koude kikkerlandje nog niet bijzonder goed. De Nederlandse keuken heeft hij echter wel al leren kennen, zo vertelt hij in een exclusief interview met Never Offside.

“Het raarste eten vind ik een kaassoufflé”, aldus de spits. “Een warme snack met een krokante laag en kaas in het midden. Dat is gewoon raar, haha. Het lekkerste typische Nederlandse eten vind ik de appelflap. Stroopwafels zijn ook lekker, maar de appelflap is mijn favoriet.”

Nederland an sich bevalt Dolberg we. “Wat ik het leukste aan Nederland vind is dat het vrijwel hetzelfde is als Denemarken. Natuurlijk is niet alles hetzelfde, want er zijn tradities die ik nog niet kende en de mensen zijn iets anders. Nederlanders zijn wat directer dan de Denen. Soms is dat goed, vooral in het voetbal. Jullie zeggen waar het op staat. Ik was er niet aan gewend dat iemand die ik niet kende op me af stapte en meteen zei wat hij over me dacht. In het begin had ik daar wel moeite mee. Soms dacht ik: is dat hoe het werkt bij zo’n grote club of is dat juist hoe Ajax werkt? Maar het is nu eenmaal hoe de mensen in Nederland zijn.”

Ajax uitshirt 2015/16