Klaassen leidt matig Ajax naar zege op Vitesse

Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax heeft de ongeslagen reeks van na de winterstop ook in Arnhem een vervolg kunnen geven. Vitesse ging met 0-1 over de knie.

Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Miazga, Faye (83′ Büttner); Nakamba (83′ Ali), Baker, Nathan; Rachica; Van Wolfswinkel, Tighadouini (74′ Foor)

Bank Vitesse: Tørnes, Büttner, Lelieveld, Ali, Osman, Foor, Calor, Van Bergen, Koryan

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Riedewald; Klaassen, Schöne, Ziyech (84′ Van de Beek); Traore (65′ Kluivert), Dolberg (88′ Cassierra), Younes

Bank Ajax: Boer, Westermann, Tete, Van de Beek, De Jong, Nouri, Cassierra, Kluivert

Ajax controleerde in de eerste helft, maar creëerde niet veel kansen, net als Vitesse overigens. Het doelpunt in de 26e minuut van Davy Klaassen kwam dan ook vrijwel uit het niets. Het was de aanvoerder zelf die de aanval via links opzette, doorliep en op het afleggen van Amin Younes de bal in de hoek schoof. Voor Klaassen was het zijn negende openingsgoal dit seizoen.

Vitesse was in de tweede helft een stuk gevaarlijker dan in de eerste en had vaker het balbezit. De Arnhemmers wisten het Ajax lastig te maken, maar niet in een doelpunt om te zetten, ondanks dat het veel meer (gevaarlijke) kansen kreeg. Ajax was daarentegen slordig en had niet veel kansen, maar kreeg nog wel de kans op de 0-2. Ziyech werd in het strafschopgebied vastgehouden na een snelle vrije trap van Schöne. Klaassen schoot de penalty echter slecht in en werd gekeerd door Room. Doelpunten vielen er verder niet in de rommelige wedstrijd.

Uitblinker was, ondanks de misser, zonder twijfel Klaassen, die zijn ploeg net als altijd goed bij de hand nam. Niet alleen maakte hij de goal, maar was hij ook zowel aanvallend als verdedigend een voorbeeldfiguur. De aanvoerder straalde energie uit, maar kon niet voorkomen dat de rest van de ploeg soms fut- en inspiratieloos oogde.

Scoreverloop:

26′ 0-1 Davy Klaassen

 

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]