Riedewald speelt weer eens: ‘Dan is dat natuurlijk vervelend’

Jaïro Riedewald kreeg zondagmiddag weer eens een basisplaats. Eindelijk, want zijn vorige basisplaats was op 18 december tegen PSV (1-1). Tegen Vitesse (0-1) verving Riedewald de zieke Daley Sinkgraven. 

“Ik wil zo graag spelen. Vandaag was dan eindelijk de dag”, aldus Riedewald in De Telegraaf. “Ik kan wel goed trainen of twintig minuten invallen, maar het is lekker als ik een hele wedstrijd kan laten zien dat ik het nog kan. Dat geeft een goed gevoel, zeker nu we hebben gewonnen. Vitesse was wel dreigend, maar echte 100 procent-kansen hebben we niet weggegeven.”

Riedewald speelde centraal achterin, want Nick Viergever werd doorgeschoven naar de positie van rechtsback. “Mijn voorkeur gaat ook uit naar een centrale positie. Het is prettig dat ik, na zo’n lange tijd niet te hebben meegedaan, kan spelen op mijn eigen plek.”

De kans is groot dat Riedewald weer op de bank komt als Sinkgraven fit is. “Als ik nu weer een stapje terug moet doen, is dat natuurlijk vervelend. Al ben ik blij dat ik nu een wedstrijd heb gespeeld. Als ze nog een keer een beroep op mij willen doen, ben ik er zeker klaar voor.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]