Klaassen opent opnieuw score voor Ajax: “Laat ik die eerste maar scoren”

Davy Klaassen was tegen Vitesse voor de zoveelste keer de held van Amsterdam. De aanvoerder hielp Ajax met een harde knal aan de overwinning op Vitesse (0-1), dat stug weerstand bood. 

Het bleek de vijftigste goal van Klaassen in alle competities te zijn. “Kijk, dat wist ik niet. Dat vind ik nou echt leuk. Een mooie mijlplaal”, aldus Klaassen in De Telegraaf. “Zag je hoe blij ik was op het einde? Het gaat om winnen. We gingen er honderd procent voor. Natuurlijk kunnen we het soms wat beter of slimmer doen, maar het begint wel met die strijd. Als we hier punten hadden verspeeld, was het heel moeilijk geworden. Dat besef was er. Dat was ook te zien.”

“De eerste helft hadden wij de volledige controle, daarna werd het rennen en vliegen. Dat was zwaar, we werden te slordig. En met zo’n kleine voorsprong blijft het altijd penibel.” Dat bleek wel toen Klaassen een bal van de lijn moest halen. “Dat was net zo belangrijk als het doelpunt. Ze tellen allebei voor één.” Opvallend: het was weer Klaassen die de score opende. “Tja, weet ik veel. Het is niet dat ik ’s ochtends opsta en denk: ’laat ik die eerste maar scoren’. Maar goed, het is wel fijn om zulke belangrijke goals te maken.”

Ajax uitshirt 2015/16