‘Communicatie Bosz oorzaak motivatieproblemen spelers’

Pro Shots / Joep Leenen

Lisandro Isei, één van de sportpsychologen van de Eredivisie, zet zijn vraagtekens bij de werkwijze van Peter Bosz. Volgens de mental coach is het geen toeval dat een stuk of zes (oud-)spelers motivatieproblemen zouden hebben gehad.

In gesprek met VICE Sports haalt Isei de situatie rondom Feyenoord-spits Michiel Kramer aan. “Als je concurrent het zo goed doet, heb je weinig reden om te zeuren. Een situatie met Nemanja Gudelj vind ik een ander verhaal, daar speelt meer. Volgens Bosz kon Gudelj het niet opbrengen om op de bank te zitten, maar dat heeft hij niet gezegd. Kijk: El Ghazi, Bazoer, Riedewald, Dijks, Tete, daar was wat mee. Dat is meer dan wat individuele motivatieproblemen.”

Isei heeft wel een idee wat er kan spelen. “Mogelijk is Bosz een trainer die slecht communiceert. Hij zei tegen Riedewald dat hij zijn enige nummer 6 was, maar uiteindelijk komt er iemand anders te staan, terwijl Riedewald denkt dat hij gaat spelen. Hetzelfde liedje met Dijks, die een aanvallend middenvelder op zijn positie ziet spelen. Ik denk dat die spelers denken dat Bosz geen vertrouwen in ze heeft.”

Ajax uitshirt 2015/16