Ex-Ajacied Kieft: ‘Het is helemaal geen thriller van een kampioensrace’

Pro Shots / Stanley Gontha

Na zes wedstrijden gespeeld te hebben in het nieuwe kalenderjaar 2017, heeft Feyenoord, Ajax en PSV de maximale score van 18 punten behaald. Volgens Wim Kieft en Ruud Gullit is de titelrace daarom ook helemaal niet zo spannend zoals veel mensen zeggen.

Aan Feyenoord is het nog niet te merken dat ze nerveus worden van de kampioensdruk. Het dateert alweer vanuit de vorige eeuw (1999) dat Feyenoord landskampioen wist te worden, maar ze weten tot nu toe goed met de kampioenskoorts om te kunnen gaan. Na een matige wedstrijd tegen ADO Den Haag, wisten de Rotterdammers de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. “Of ze de druk voelen? Mijn gevoel zegt dat ze stabieler zitten, dat ze niet in paniek raken”, vertelt Gullit. “Ze weten dat de druk enorm hoog is, maar als je zo’n wedstrijd tegen ADO alsnog weet te winnen, is dat zeer knap.”

Ook Kieft deelde de mening van Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. “Als ik het nieuws volg doen we net of het een thriller van een kampioensrace is. Maar het is gewoon acht en vijf punten voorsprong. We willen dan wel graag dat het dicht bij elkaar komt, maar het is gewoon al zes weken onveranderlijk. Er is geen enkele reden toe om te denken dat ze iets van stress of druk krijgen.”

Daarnaast bekritiseerde Kieft de aanval van Ajax. “Feyenoord heeft zeker een betere aanval dan Ajax, want als je alleen al naar die voorhoede kijkt…”, verzuchte de ex-Ajacied. “Bij Traoré is het net of je in de speeltuin aan het voetballen bent en die spits (Dolberg) die raakt al zes weken geen bal.” Volgens Kieft is er geen enkele reden om te denken dat Feyenoord kwalitatief minder is dan Ajax en PSV.

Ajax uitshirt 2015/16