Legia wil revanche na blamage: ‘Zoeken naar slappe excuses’

Pro Shots / Stanley Gontha

Na de remise in Polen mag Ajax het komende donderdagavond gaan afmaken in eigen huis. Door de belangrijke overwinning in Arnhem, kende Ajax een goede generale, integendeel van Legia Warschau. De Poolse nummer drie verloor thuis van de nummer 15 met 1-3. Desondanks reist trainer Jacek Magiera met volle hoop naar Amsterdam.

Magiera laat weten dat het verlies tegen de laagvlieger Ruch Chorzów van afgelopen weekeinde alleen maar de focus heeft versterkt voor de return tegen Ajax, meldt Voetbal International. “Tegen Ruch gingen we plotseling minder snel lopen en verkeerde beslissingen nemen. De juiste concentratie ontbrak.”

Waar Davy Klaassen het fenoneem ‘vermoeidheid’ aankaartte, vertelt de trainer van Legia ook over uitputting. “Of de wedstrijd tegen Ajax invloed had op onze prestatie van vandaag? Dat is zoeken naar slappe excuses, maar het zou natuurlijk wel kunnen. Vermoeide spelers maken vaak sneller fouten. Dat we verloren hebben van de hekkensluiter, zegt mij verder niets. Het heeft geen zin om een ploeg te beoordelen op hun positie op de ranglijst. We hebben ons werk gewoon niet goed gedaan.”

Uitsluitend kijkt de Poolse oefenmeester naar de komende Europese uitdaging: de clash tegen Ajax. Magiera heeft vertrouwen op een goed resultaat in Amsterdam. “Gelukkig kunnen we donderdag revanche nemen. We gaan vol voor de winst en willen de achtste finales bereiken.”

Ajax uitshirt 2015/16