Schöne grapt na verlenging: “Je moet toch je pokerface blijven houden”

Pro Shots / Jasper Ruhe

Lasse Schöne heeft zijn contract bij Ajax dan toch verlengd. Het duurde even, maar de middenvelder heeft zijn verbintenis met twee seizoenen verlengd. Tegenover Ajax TV geeft Schöne aan dat hij van de club is gaan houden.

“Ik heb vaak genoeg aangegeven hoe ik over deze club denk”, aldus Schöne. “Het is een mooie aanbieding, ik kan nog twee jaar blijven bij de club waar ik van ben gaan houden.” Het duurde even voordat de verlenging naar buiten kwam. “Je moet toch je pokerface blijven houden. Het ging al vrij snel de goede kant op met de onderhandelingen. Je moet niet te veel verklappen in deze wereld, maar we wisten wel dat het goed zou komen.”

Schöne heeft het meer dan prima naar zijn zin op zijn huidige positie. “Zekerheid heb je nooit in het voetbal, ik ben ook niet de jongste meer. Ik speel op dit moment op een positie die, ook voor mij, vrij nieuw is natuurlijk. Op die positie voel ik me goed, maar ik denk dat ik me daar nóg beter kan ontwikkelen. Ik zie mezelf in de rest van mijn carrière wel op deze positie spelen. Ook boven de dertig kan je nog dingen bijleren.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]