De Ligt brengt méér dan goal: ‘Als je moet invallen is het nooit makkelijk’

Matthijs de Ligt is de gevierde man aan de kant van Ajax na de competitiewedstrijd tegen Heracles (4-1 winst). De zeventienjarige verdediger kwam in de rust voor de geblesseerde Nick Viergever en scoorde niet veel later zijn eerste competitiegoal voor Ajax.

De Ligt bracht volgens Peter Bosz nog meer dan alleen een doelpunt. “Hij bracht nieuw elan in de ploeg. Als je moet invallen is het nooit makkelijk, maar hij bracht wel de agressiviteit die we misten in de eerste helft”, zegt Bosz tegen FOX Sports.

Over de wedstrijd zelf was Bosz niet tevreden. “We waren niet scherp genoeg. Ik moet de jongens voor de wedstrijd duidelijk maken wat ik verwacht, maar dat heb ik blijkbaar niet goed genoeg gedaan”, neemt de oefenmeester de schuld op zich.

Lichtpuntjes waren er echter ook in onder meer de persoon van Davinson Sánchez, die scoorde en tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. De verdediger begint zich steeds meer te ontwikkelen als een ‘Nederlandse’ verdediger, die goed kan meevoetballen. “In Colombia is hij dat natuurlijk niet gewend. Het kan nog beter, maar hij is er hard mee bezig.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]