Riedewald positief over directe collega: ‘Hij gaat zeker een grote speler worden’

Pro Shots / Stanley Gontha

Jaïro Riedewald won samen met Ajax zondag met 4-1 van Heracles Almelo. De jonge verdediger mocht spelen voor de geblesseerde Daley Sinkgraven. Dat deed hij 45 minuten in het centrum en 45 minuten op de linkerflank na een blessure van Nick Viergever.

Dankzij een matige eerste helft had Ajax het moeilijk, zag ook Riedewald. “Het veld was veel te groot en we wonnen onze duels niet. Dat hebben we besproken in de rust en daarna hebben we de knop omgezet en er een tandje bijgedaan”, aldus de drievoudig Oranje-international.

Na de thee stond Riedewald met Matthijs de Ligt aan zijn zij. “Matthijs is echt een fantastische speler. Hij is nog zó jong en nu al bezig met het team. Hij heeft veel potentie en ik gun hem oprecht een mooie carrière. Hij gaat zeker een grote speler worden”, denkt Riedewald.

Van wie ook verwacht wordt een grote jongen te worden is David Neres. De miljoenenaankoop maakte zondag zijn debuut. “Ik kan geen Portugees, maar via jongens als Davinson Sánchez en Mateo Cassierra kan ik hem tips geven als hij daarom vraagt. Je ziet dat hij een snelle, lichtvoetige voetballer is, die voor veel dreiging kan zorgen.”

Ajax uitshirt 2015/16