Van de Beek blij met vertrek Ajacieden: “Voor mij was dat goed nieuws”

Pro Shots / Stanley Gontha

Donny van de Beek was tijdens de winterse transferperiode blij met het vertrek van Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj. Bazoer vertrok naar VfL Wolfsburg, Gudelj tekende bij Tianjin Teda.

“Voor mij was dat goed nieuws”, aldus Van de Beek in ELF Voetbal Magazine. “Tsja, zo simpel is het. Het betekent dat er voor mij meer ruimte komt. De kans op speeltijd is aanzienlijk toegenomen. Dat is voor mij een groot voordeel. Toch?” Van de Beek is blij dat er wat minder middenvelders zijn. In de zomerstop moest hij concurreren met Davy Klaassen, Bazoer, Gudelj, Daley Sinkgraven, Jaïro Riedewald en Abdelhak Nouri. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt kwam daar nog Hakim Ziyech bij. Lasse Schöne ging ook nog eens op ‘zes’ spelen. “Ik werd er moedeloos van, zoveel middenvelders liepen er rond.”

Ondanks de concurrentie laat Van de Beek zich niet uit het veld slaan. “Omdat ik weet dat dat bij deze stap hoort. Dus oké, je bent jong en je moet geduld hebben. Maar hoe langer je geen speeltijd krijgt, des te meer het aan je begint te knagen. Daar is volgens mij niks mis mee. Want jong of niet, ik wil gewoon in het eerste spelen. Gelukkig kreeg ik in de laatste anderhalve maand voor de winterstop meer speeltijd van de trainer. Heb ik een paar lekkere wedstrijden gespeeld en een paar keer goed kunnen invallen.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]