‘Ongelooflijke week’ voor De Ligt: ‘Op dit moment gaat het perfect’

Pro Shots / Stanley Gontha

Matthijs de Ligt spreekt van een ‘ongelooflijke week’ na zijn eerste goal voor het eerste van Ajax. Niet per se de goal maakte de week ongelooflijk, maar wel de inspanning die de zeventienjarige verdediger (succesvol) heeft moeten doen. Hij speelde 90 minuten voor Ajax O19, 90 minuten voor Jong Ajax en vervolgens 45 in Ajax 1.

“Als je zo terugkijkt, is het een ongelooflijke week geweest voor mij”, zegt De Ligt tegen Ajax TV. De Ligt brak tegen Heracles de ban met de 2-1. “Het is mijn doel om het team te helpen. Als je 2-1 maakt, is dat geweldig. Ik keek naar Davy (Klaassen, red.) en Davy zei: ‘Ik blok jouw man’.  Ik deed een stapje achteruit en kon ‘m in de verre hoek knikken.”

De minuten in het eerste van Ajax smaken naar meer. “Ik ben echt niet blij dat er mensen geblesseerd zijn, maar voor een jonge jongen is het zaak om zoveel mogelijk te spelen. Op dit moment gaat het voor mij perfect. Ik zal zo goed mogelijk moeten spelen en dan is het aan de trainer om te beslissen of ik speel”, besluit De Ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=WrpYsBoq1NM

Ajax uitshirt 2015/16