Klaassen ziet Ajax ‘dramatisch’ beginnen: ‘Ik kan hier eigenlijk niet mee leven’

Davy Klaassen was na afloop van FC Kopenhagen – Ajax woest op de scheidsrechter. Hij keurde een doelpunt van Ajax af én gaf Klaassen een gele kaart. De wedstrijd eindigde in 2-1. 

“Ik was inderdaad over de zeik na de wedstrijd”, aldus Klaassen tegenover FOX Sports. “Omdat de goal werd afgekeurd, maar ook omdat ik geel kreeg. Ik vroeg wat er was gebeurd, toen was ‘ie boos. Hij dreigde ook een paar keer om mij van het veld te sturen. Hij was tegen ons allemaal de grote man aan het uithangen.”

Ondanks de nederlaag ziet Klaassen perspectief. “Niet alleen door de uitslag, maar ook door het spel. Na de 1-0 pakken we het op en komen we wel in de wedstrijd. Maar ja, als je zo begint… Dat is vrij dramatisch. Na die goal moesten we aan de bak, dat deden we ook. We kregen wat mogelijkheden en een goede kans, maar die goal werd afgekeurd. Ik kan eigenlijk niet leven met de 2-1.”

Donny van de Beek kreeg een basisplaats, ten koste van Hakim Ziyech. “Natuurlijk is dat anders spelen. We weten precies wat we aan Donny hebben, hij laat elke week zien dat ‘ie betrouwbaar en goed is. Vandaag deed hij het ook prima.”

Ajax uitshirt 2015/16
[plista]