Dolberg kijkt vooruit met vertrouwen: ‘Kunnen spelen zoals ze graag willen’

Pro Shots / Stanley Gontha

Kasper Dolberg heeft vertrouwen in de returnwedstrijd tegen FC Kopenhagen volgende week. De Deense spits maakte donderdag namens Ajax de enige treffer van de wedstrijd.

“Ik durf niet te zeggen wie de favoriet is. Kopenhagen heeft qua score een voordeel, omdat ze kunnen gaan spelen zoals ze graag willen spelen”, aldus Dolberg tegenover BT. “Ik denk dat we volgende week moeten spelen zoals we begonnen aan de tweede helft. De eerste vijftien tot twintig minuten na rust speelden we erg goed en ik weet dat we zo kunnen spelen. Het is belangrijk om op die voet verder te gaan.”

Stale Solbakke, trainer van FC Kopenhagen: “Kasper was de beste man op het veld. Hij is een geweldige speler. Hij heeft veel vertrouwen en kan fantastisch voetballen. Hij begon geweldig aan het seizoen en kwam toen in een klein dipje, maar volgens mij heeft hij de weg omhoog weer gevonden. Kasper kan goed kaatsen, is sterk en beweeglijk. Hij is één van de beste aanvallers voor Denemarken de komende jaren. Ook is hij mentaal heel sterk. Het lijkt erop dat Denemarken een speler heeft die veel zal gaan scoren voor het nationale team de komende jaren.”

Ajax uitshirt 2015/16