Veltman spreekt wens uit: “Celta de Vigo kennen we al”

Pro Shots / Witters

Joël Veltman had er, ondanks zijn oliedomme rode kaart, nog alle vertrouwen in dat Ajax ten koste van Schalke 04 de halve finales van de Europa League zou bereiken. Dankzij goals van Nick Viergever en Amin Younes lukte dat ook. 

Na de 3-0 leek Ajax op en leeg. “Dat voelden wij ook wel. Zeker na de 2-0. Het is altijd achteraf, ik zweer het je, maar ik had nog het gevoel dat het kon”, aldus Veltman tegenover de NOS. “Één doelpunt en je bent door. In de kluts wordt-ie gemaakt door Viergever. Op z’n Duits zijn we door.”

Zoals gezegd kreeg Veltman een rode kaart (video vind je HIER). “Die eerste was een optelsom, het was eigenlijk geen overtreding. Ik wist dat hij naar rechts ging, dus ik zet een blok. Hij gaf geel. Het was ook geen aanval waaruit ze gevaarlijk konden worden. En die tweede, ja..Ik kan niet zomaar weg. Ik vond het geen tweede gele kaart.”

Om 13.00 uur begint de loting voor de halve finale. “Celta de Vigo kennen we al. Manchester United heeft het lastig, maar winnen de wedstrijden wel en Lyon wordt ook lastig. We gaan het vrijdag allemaal zien.”

Ajax uitshirt 2015/16