Van de Beek na lastige invalbeurt: ‘Geeft meer energie dan het kost’

Pro Shots / Joep Leenen

Donny van de Beek kwam in de 74e minuut van de wedstrijd tegen Schalke 04 in de ploeg, in de veronderstelling een kwartiertje te spelen. Een verlenging volgde echter en dus was ook Van de Beek moegestreden na de zege.

“De ontlading was niet normaal. Eerst met het uitvak en toen in de kleedkamer. Iedereen werd gek. Muziekje aan, zingen, schreeuwen. Heerlijk. We hadden tijdens de wedstrijd een paar mentale tikkies gehad. Dit is een avond geworden om nooit te vergeten”, aldus Van de Beek op de website van Ajax.

“Een wonder? Zo kun je het wel noemen ja, al hebben we het zelf afgedwongen. Als je met tien man twee goals maakt, vind ik dat grote klasse. Dit is goed voor de ervaring van een jonge speler. Je kunt niet verzaken en al helemaal niet met tien man. Dan moet je al je persoonlijke duels winnen”, kijkt Maradonny terug op zijn invalbeurt.

Het was lastig voor Van de Beek om stand te houden in het geweld, maar de jonge middenvelder vocht dapper. “Je wil altijd invallen, dus ik ben blij dat ik erin mocht. Maar het zijn niet de makkelijkste invalbeurten met tien man.” Vooruitkijkend naar de clash met PSV zegt Van de Beek: “Ik denk dat dit juist extra kracht geeft in plaats van kost. En we hebben eerder laten zien twee goede wedstrijden in een week te kunnen spelen. We hebben een brede selectie, dus als jongens moe zijn, staan anderen op.”

Ajax uitshirt 2015/16