''Van der Sar en Overmars zijn hun onaantastbare status alweer een tijdje kwijt''

1
''Van der Sar en Overmars zijn hun onaantastbare status alweer een tijdje kwijt''

Clarence Seedorf was een van de beste voetballers uit Nederland, maar als trainer wil het nog niet helemaal lukken met zijn loopbaan. De voormalige middenvelder is inmiddels trainer van de Spaanse degradatiekandidaat Deportivo La Coruña.

Volgens columnist Sjoerd Mossou is dit het bewijs dat voor voetbalgrootheden een normaal leven in de gewone wereld is weggelegd. In zijn column heeft hij het naast Seedorf onder meer over Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en Marc Overmars.

Er wordt nogal een gezegd dat een goede voetballer niet per se een goede trainer wordt. Dit is volgens Mossou vooral te zien bij de Amsterdamse club. ''Niet in de laatste plaats bij Ajax, waar allerlei oud-spelers de macht kregen na de zogenoemde Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff, met tamelijk ontluisterende gevolgen'', begint Mossou in het Algemeen dagblad.

''De directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn er nog, maar ook zij zijn hun onaantastbare status alweer een tijdje kwijt'', schrijft hij kritisch. ''Wim Jonk, Dennis Bergkamp; ze vochten elkaar de tent uit. De laatste bleef nog relatief lang een soort mysterie, bovenal omdat hij zo zelden naar buiten trad, maar toen hij later alsnog de aftocht blies, kwam de F-side nou niet bepaald in opstand.''

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Feb 2018 om 12:51
    Ach jee, deze man is sws een Ajax hater en heeft waarschijnlijk geen andere dingen meer om over te schrijven. Komt weer met een uitgekauwd punt over de Revolutie...... en de interne problemen. Schrijf liever over het heden ipv altijd maar terug te vallen op de Revolutie van JC.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›