Homepage » Bestuur & beleid » ''Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben''

''Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben''

( 0 reacties)
''Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben''

Ajax is zondag opnieuw geen kampioen van Nederland geworden. Volgens Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International is dit een structureel probleem en ligt het inmiddels al niet meer aan de aangestelde trainers.

"Het is gewoon wéér niet bij Ajax. Vier jaar op rij prachtige cijfers op de bank en vier jaar op rij armoede op het veld", zegt Jansen tegen VI. "Hoe genant die vertoning op het veld was, zo genant is het al jarenlang binnen de club. Ik mag aannemen dat ze ervan leren. Ze mogen toch wel een keer een prijs pakken? Het is vier jaar geleden. De keuzes die gemaakt werden, zijn verschrikkelijk slecht uitgepakt."

"Neem de keuze om Keizer eruit te gooien en Ten Hag aan te stellen. Daarvoor hebben ze Bosz weggejaagd. Dat is de domste keuze die Ajax in de afgelopen decennia gemaakt heeft. Overmars zei in september: nee, Keizer moet weg, want we willen Ten Hag. Het voetbal werd iets beter en de speler waren positief over Keizer. Dan gooien ze hem eruit. Een paar maanden later sta je tien punten achter."

"Het kan een keer een jaartje gebeuren, maar dit is structureel. Ajax is vier jaar lang prijsloos. Dan kun je naar een trainer kijken, maar ik denk dat het probleem veel dieper zit. Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben", besluit Jansen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!