Ajax hoogste begroting van Nederland: ''Een van de gezondste clubs in Europa''

( 0 reacties)
Ajax hoogste begroting van Nederland: ''Een van de gezondste clubs in Europa''

Ajax begint ook komend seizoen met de grootste begroting van Nederland. Met 90 miljoen euro laten de Amsterdammers PSV (73 miljoen euro) en Feyenoord (67 miljoen euro) ver achter zich.

"Met een paar zware getallen op de payroll hebben de Amsterdammers wat meer begroot dan voorgaande jaren", schrijft Tom Knipping in Voetbal International. "Allemaal verantwoord, want ondanks de matige resultaten van de laatste jaren blijft de club doorgroeien en weet Ajax zijn omzet regelmatig boven de honderd miljoen te tillen."

Toch verandert er iets in Amsterdam. "Met een gigantisch eigen vermogen van 175 miljoen euro en meestal winst is Ajax een van de gezondste clubs in Europa. Voor het eerst is nu besloten om dat kapitaal op het veld te zetten. Het halen van Dusan Tadic en Daley Blind is een trendbreuk waarmee ook de Eredivisie CV en KNVB gelukkig zullen zijn", aldus Knipping.

"Door een gebrek aan sterren stokte de inkomstengroei en veranderde de Eredivisie in een veredelde jeugdcompetitie, die het op de markt aflegde tegen de tweede divisies van Engeland en Duitsland", vervolgt hij. "Nu rolt het Ajax-geld en is de begroting hoger dan die van alle rechterrijtje-clubs samen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!