Nijland lovend over Ajax: ''Ze hebben echt solidariteit getoond''

( 0 reacties)
Nijland lovend over Ajax: ''Ze hebben echt solidariteit getoond''

FC Groningen-directeur Hans Nijland was na afloop van de vergadering over een nieuwe Eredivisie-akkoord lovend over de houding van de Nederlandse topclubs. 

Ajax, Feyenoord en PSV wilden graag van het kunstgras af in de eredivisie en daar hadden ze veel voor over. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat het niet verboden werd, maar de topclubs hopen het wel te verminderen. De traditionele top drie wil de clubs die hun kunstgrasveld wel vervangen namelijk compenseren door inkomsten af te staan die behaald worden tijdens Europese toernooien. Nijland vindt dat een mooie oplossing, vertelt hij in het Dagblad van het Noorden. "Ze hebben echt zaken weggegeven en solidariteit getoond. Dat mag ook wel een keer worden gezegd.''

Het ging niet alleen over kunstgras, want er was nog een belangrijk punt. De eredivisie moest volgens sommige clubs terug naar zestien teams, maar dit kwam er ook niet door. "Toch ben ik heel trots op wat we uiteindelijk hebben bereikt." De algemeen directeur van de Trots van het Noorden zag dat er ook goede dingen wél doorgingen. "In algemene zin, kijkend naar maatregelen als een gelijkmatiger verdeling van de tv-gelden en bescherming van de jeugdopleidingen, worden wij hier wel beter van."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!