Speciaal scoutingsboekje bij Ajax: ''Dat werkt perfect''

( 0 reacties)
Speciaal scoutingsboekje bij Ajax: ''Dat werkt perfect''

Arie Willemsen en Dick van de Steeg zijn jeugdscouts en ze hebben een nieuwe manier bedacht om dat zo goed en compleet mogelijk te doen. Het slaat aan bij profclubs, want Ajax en FC Twente maken al gebruik van de diensten. 

''Tijdens het scouten, schreven we ontzettend veel op, omdat we alle facetten van het voetbal, die een speler wel of niet beheerst, wilden vastleggen. Daardoor misten we ook veel van de wedstrijd. Vervolgens bedachten we afkortingen en werkten die later uit. Om het verder te comprimeren en nog overzichtelijker te maken, hebben we een boekje laten drukken, waarin alle onderdelen, die wij belangrijk vinden, staan vermeld. Dat werkt perfect'', vertelt het duo in De Gelderlander.

Bij Ajax waren ze lovend over het scoutingsboekje van Willemsen en Van de Steeg. ,,Het is niet alleen te gebruiken voor scouts, maar ook voor trainers. FC Twente dacht er net zo over en er hebben al meer profclubs aan de bel getrokken.'' Dat meerdere clubs interesse hebben in het boekje hadden ze van de voren niet bedacht en dat zorgde voor wat problemen bij de scouts.

''Toen we in Enschede waren en er met FC Twente over spraken, moesten we ons halsoverkop laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel om een btw-nummer te krijgen, anders konden we geen correcte factuur maken. We hadden er helemaal niet bij stilgestaan dat we commercieel met het boekje zouden gaan. Die inschrijving hebben we daarom dezelfde dag in Enschede geregeld.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!