Ajax 'gestraft' door lage coëfficiënt: ''Komt soms in de problemen''

( 0 reacties)
Ajax 'gestraft' door lage coëfficiënt: ''Komt soms in de problemen''

Ajax bereikte dit jaar de kwartfinales van de Champions League, maar het is nog altijd niet zeker of de kampioen van Nederland zich rechtstreeks plaatst voor het kampioenenbal.

Volgens directeur Edwin van der Sar worden grote clubs de dupe van de prestaties van andere teams uit hun land. "Celtic en Ajax zijn historische clubs, maar dat is waarom het lastig is om er niet bij te zitten. Ze zien de Champions League steeds verder weglopen", aldus Van der Sar tegenover The Herald. "Celtic heeft het de laatste paar jaar goed gedaan door de groepsfase van de Champions League te halen. Maar het is al zo'n tien jaar een stuk lastiger dat te halen."

Van der Sar ziet dat 'probleem' bij meer Europese clubs. "Het wordt steeds lastiger om er te komen. Wij moesten drie voorrondes spelen. Celtic komt uit Schotland en moet zelfs vier kwalificatierondes door dit jaar. Dat is pittig", aldus de directeur van Ajax, die het niet helemaal eerlijk vindt dat zulke clubs 'gestraft' worden door een laag coëfficiënt.

"We willen het niveau in onze landen graag omhoog krijgen, maar soms kom je als grote club in de problemen als andere clubs zich niet kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League of Champions League, waarna de punten worden veroordeeld over alle teams die in Europa zaten", besluit Van der Sar.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›