De Graafschap wil niet naar vrijdag: ''KNVB heeft een behoorlijke uitdaging''

0
De Graafschap wil niet naar vrijdag: ''KNVB heeft een behoorlijke uitdaging''

Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de halve finale van de Champions League. Hierdoor wordt het speelschema van de Amsterdammers nóg voller. De KNVB zoekt naar oplossingen. De Graafschap ziet een verplaatsing van het onderlinge duel op zondag 28 april niet zitten. 

"Die vrijdagavond spelen geeft grote organisatorische problemen", vertelt Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap in gesprek met De Telegraaf. "De politie heeft aangegeven dat het bijna onmogelijk is die wedstrijd in de avond te laten spelen. Ook in de middag voetballen geeft veel problemen. Daarnaast speel je voetbal voor je supporters. Veel van onze fans zijn dan aan het werk of zitten op school. Als we dit een serieuze competitie willen laten zijn, moeten we niet overdag op een doordeweekse dag gaan voetballen."

Ostendorp is benieuwd hoe de KNVB nu gaat handelen. "In de reglementen staan twee belangrijke dingen. Ten eerste dat de wedstrijden tijdens de laatste twee speelronden gelijktijdig worden afgewerkt. Maar er staat ook in dat een Europees spelende ploeg twee etmalen de tijd krijgt voor herstel. Dit jaar staan die twee dingen haaks op elkaar. De KNVB heeft een behoorlijke uitdaging."

"De bond begreep onze argumenten en zag ook in dat we daar nog even over moeten doorpraten. De oplossing is er nog niet. We zullen vandaag of morgen weer verder contact hebben. Ik kan nu nog geen toezegging doen wanneer er duidelijkheid is", besluit Ostendorp. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›