Hoofdrol voor Wijnaldum en AZ-debutanten in ruime zege Oranje Scherpen en Schuurs met Jong Oranje in extremis langs Engeland Eén Ajacied in de basis bij Nederlands Elftal tegen Estland Ten Hag praat met Klopp en Guardiola: ''Ze weten hoe Ajax speelt'' VIDEO | Mazraoui scoort voor Marokko, maar raakt geblesseerd

Kritiek op beslissing clubs: ''Probeer het, laat de supporters wennen''

( 0 reacties)
Kritiek op beslissing clubs: ''Probeer het, laat de supporters wennen''

In het conceptprogramma van de Eredivisie werd er op zondagavond om 20.00 uur gevoetbald. Chris Woerts, expert op het gebied van marketing, snapt niet dat de clubs niet akkoord zijn gegaan met het voorstel van de KNVB.

"In ons omringende landen is de evolutie sneller gegaan. In Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en België zijn speeltijden veel meer in lijn met wensen en behoeftes, ja, ook daar is vaak discussie en soms ook protest, maar grosso modo is men eraan gewend", schrijft Woerts op Dagblad010. "FOX moet het geïnvesteerde geld terugverdienen, zo werkt dat nu eenmaal in een Westerse consumptiemaatschappij. Want gratis geld bestaat niet."
 
"Waren vroeger de inkomsten uit ticketing belangrijk, nu worden de mediarechten steeds belangrijker, zie de ons omringende landen en Champions League en de Europa League. Dus denk mee met zendgemachtigden die veel geld betalen en probeer een goede balans te vinden. Een keertje spelen op zondagavond 20.00 uur is niet het einde van de wereld. Het is een verandering van tijdgeest waarin je mee moet groeien als competitie”, vervolgt Woerts.
 
Volgens Woerts hebben de clubs geen punt. “Dat hebben ze niet. Vooraf een idee afschieten zonder het in de praktijk getoetst te hebben is een fout uitgangspunt. Probeer het, laat de supporters eraan wennen en bekijk na 5 jaar of je ermee door moet gaan. Wat ik wel een grappige vergelijking vindt: Speelt een club in Europees verband dan hoor je zelden kritiek op speeltijden van 20.45 uur of 21.00 uur. Dat wordt het voor vaststaand aangenomen. En dan moeten kinderen ook de volgende dag naar school, dan moeten supporters ook naar hun werk en vrijwilligers ook laat naar huis."
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›