Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken'' Ajax onderuit in rommelige eerste leg tegen Getafe

Ajax dupe van succesvol jeugdbeleid: ''Dat juichen we toe''

( 0 reacties)
Ajax dupe van succesvol jeugdbeleid: ''Dat juichen we toe''

Ajax lijkt de dupe te worden van het eigen succesvolle jeugdbeleid. De Amsterdammers moeten mogelijk drie maanden maar liefst twaalf internationals afstaan aan Oranje onder 17 voor het WK in Brazilië. Dat gaat ten koste van Ajax onder 19.

Toch is hoofd jeugdopleiding Said Ouaali blij met de Oranje-deelname aan het prestigieuze WK. "Wij vinden het heel belangrijk dat jonge spelers meedoen aan een eindtoernooi", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi – en in dit geval het WK – is een stap verder en dus ontzettend belangrijk."

"Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe", aldus Ouaali, die wel merkt dat het een puzzel wordt bij Ajax. "Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen."

Doordat Ajax onder 19 ook in de Youth League speelt, kunnen duels echter niet verplaatst worden. "Er is simpelweg geen ruimte voor", beseft Ouaali. "De groep zal in deze periode (26 oktober tot 17 november, red.) bestaan uit spelers die niet naar het WK gaan en spelers uit de Onder 17 (spelers van 17, 16 en 15 jaar, red.)."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›