Overmars blikt terug: ''Na die wedstrijd was ik echt gesloopt''

0
Overmars blikt terug: ''Na die wedstrijd was ik echt gesloopt''

Marc Overmars hoopt dat Ajax dit seizoen weer een geweldig seizoen mag meemaken zoals afgelopen jaargang. De directeur voetbalzaken vertelt dat hij door de stress tijdens de Europese wedstrijden vaak moe wordt. De bestuurder is dan vaak 'gesloopt'. 

Vooral de Champions league voorronde wedstrijd tegen APOEL was erg zwaar voor Overmars. "Na Europese wedstrijden ben ik de volgende dag soms meer moe dan ik was als speler. Dat meen ik echt. Rondom de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia (2-0, red.) in de voorronde was het helemaal erg, los van dat ik er niet aan moest denken dat we in de Europa League terecht zouden komen. Na die wedstrijd was ik echt gesloopt."

"Weet je, vanuit mezelf sta ik er te weinig bij stil wat we bereiken. Dat had ik als speler al", vertelt Overmars in gesprek met Ajax Life. "Ik ben op tig verschillende vlakken binnen de club aan het schakelen. Eigenlijk ben ik continu in mijn hoofd bezig. Dat kost veel energie."

Onlangs werd Overmars aangesproken, in een Amsterdamse slagerij, door een tachtigjarige man, die hem vertelde dat hij zo genoot van de Europese avonden van Ajax. De herinnering aan dat moment doet de 46-jarige Overmars erg veel. "Daar doe je het toch mede voor: het plezier dat het anderen brengt. Ik vind het een mooi compliment. Voor ons. Voor mij ook. En op zo'n moment besef je ook: jeetje, dat ik dit zelf mag meemaken. In 1995 was ik er als speler bij betrokken, nu als bestuurder."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›