Overmars over het stilleggen van de Eredivisie: ''Ik zou het zo weer doen''

0
Overmars over het stilleggen van de Eredivisie: ''Ik zou het zo weer doen''

In april besloot de KNVB het Eredivisie-seizoen 2019/'20 definitief stil te leggen. Overmars liet al eerder aan de KNVB weten dat ook hij het seizoen liever zag eindigen. De voetbalbestuurder vond de financiële opbrengsten van de Nederlandse competitie niet vergelijkbaar met dat van andere Europese landen.  

FOX Sports sprak met de voormalige voetballer. Overmars liet weten geen spijt te hebben van zijn beslissing. "Er is zo veel gebeurd. Dan kun je het beter goed regelen met zijn allen en in augustus lekker volle bak beginnen."

Ook achteraf denkt Overmars niet dat Nederland baat had gehad bij het afmaken van het seizoen. "Ik merk dat het financiële veel zwaarder weegt dan andere dingen in andere landen. In andere landen wordt er puur voor de tv-gelden gevoetbald, bij ons was die nood niet zo hoog. Daar zijn de bedragen gewoon heel anders."

Overmars zou het zo weer doen. "Op dat moment sprak ik me uit als bestuurder, ik wou graag duidelijkheid hebben voor alle clubs. Ik sta daar nog helemaal achter. Ik zou hetzelfde weer doen, maar misschien had ik iets meer geduld moeten hebben. Veel clubs waren er ook blij mee want die zagen het ook niet zitten om straks weer te voetballen. Ik wou graag duidelijkheid geven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›