'Doorschuiven Bogarde kwam door het ingrijpen van Overmars'

0
'Doorschuiven Bogarde kwam door het ingrijpen van Overmars'

Winston Bogarde verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2023. Bij de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen zat Bogarde al als assistent-trainer op de bank bij Erik ten Hag. Het toevoegen van Winston Bogarde aan de technische staf was een idee van directeur voetbalzaken Mark Overmars, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de krant besloot Overmars in maart al in te grijpen bij het minder lopende elftal van Ten Hag. Bogarde had volgens de directeur voetbalzaken op de trainingen al een goede indruk gemaakt, als vervanger van Christian Poulsen, die op dat moment in quarantaine zat. Overmars vond dat "het moest gaan donderen op het trainingsveld en in de kleedkamer. Iets wat hij van Ten Hag en zijn assistenten Michael Reiziger, Poulsen en Richard Witschge minder verwachtte."

Niet alleen Overmars is te spreken over Bogarde, maar ook de spelers. "De ex-international wordt vanwege zijn tactische inbreng, fanatisme en directheid door de spelersgroep immers op handen gedragen".

"Bogarde scheldt spelers – als dat nodig is – ouderwets uit. En leiders als Daley Blind, Dusan Tadic, André Onana, Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar genieten van die winnaarsmentaliteit. Ook de latino's Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez en Lisandro Martínez zijn hem 'bijzonder gaan waarderen', nadat ze aanvankelijk even moesten wennen", sluit de krant mee af.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›