Van der Sar oogst lof: ''Het gaat bij Ajax weer over voetbal''

0
Van der Sar oogst lof: ''Het gaat bij Ajax weer over voetbal''

Voormalig Ajax-directeur Michael Kinsbergen is vol lof over de manier waarop Edwin van der Sar directeur is van Ajax. Onder leiding van de oud-doelman wil Ajax weer terug naar de Europese top.

"Het belangrijkste is dat het bij Ajax weer over voetbal gaat. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet", zegt Kinsbergen in Voetbal International. "Edwin zei dat hij letterlijk nog nooit op een bureaustoel had gezeten. Hij was een sportman met een enorme conditie. Na een dag op kantoor konden we hem soms uitwringen."

"Hem laten fungeren als stagiair zou, met zijn status, óók raar zijn. Dus kozen we voor een vrij algemene titel: directeur marketing", legt Kinsbergen uit. "Er zijn voorbeelden te over van succesvolle zakenmensen die een voetbalclub gaan leiden, maar de mechanismen niet begrijpen. Een van de belangrijkste taken van een directie is bijvoorbeeld het aanstellen van de trainer. Het kleedkamergevoel is niet aan te leren, terwijl veel directietaken wél zijn aan te leren."

Van der Sar heeft echter moeten wennen aan zijn nieuwe baan, weet Kinsbergen. "Als hij een doodsaaie vergadering van een paar uur bij de KNVB achter de rug had onder een systeemplafond, dan werd Edwin daar niet heel vrolijk van." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›