Rose reageert: ''Dat is voor die jongen dan een teleurstelling''

0
Rose reageert: ''Dat is voor die jongen dan een teleurstelling''

De jeugdspelers van Ajax ondergaan momenteel een mentale training. Het spelen van wedstrijden is voor de jeugd niet mogelijk door het coronavirus en dus worden ze (ook) in mentaal opzicht getraind. 

In samenwerking met externe partijen probeert Ajax de emoties van de jeugdspelers te beïnvloeden. "Het is niet zo dat we bepaalde emoties bij die jongens willen uitschakelen", vertelt onder-17 trainer Yuri Rose aan Ajax Life Magazine.

"Die emotie is juist vaak een kracht, die hebben ze nodig om te presteren. Maar soms kan een uiting van die emotie een speler belemmeren. Teleurgesteld zijn is bijvoorbeeld niet erg, maar als je daardoor bij de pakken neer gaat zitten, stagneert je ontwikkeling."

Ajax wil bij de jonge spelers bepaalde reacties uitlokken door ze in onbekende situaties te brengen. "Het gaat om kleine stressimpulsen. Veel van mijn spelers trainen geregeld met Onder 18 mee, bij John Heitinga. We kunnen dan zeggen: die ene speler die het goed heeft gedaan bij Onder 17 schuiven we juist deze week niet door en anderen wel."

"Dat is voor die jongen dan een teleurstelling", vervolgt Rose. "Dan kijken we hoe hij die week traint. Haalt hij zijn niveau of loopt hij de kantjes er een beetje vanaf? In dat laatste geval gaan we bedenken hoe we hem het beste kunnen benaderen. Daar praten we als trainers onderling over, maar ook met de experts van buiten de club." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 28 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›