''Het is ingewikkeld om te bepalen wat de schade is door Ajax''

0
''Het is ingewikkeld om te bepalen wat de schade is door Ajax''

Marjan Olfers heeft er moeite mee dat er geen beroepsmogelijkheid is bij de arbitragezaak tussen de familie van Abdelhak Nouri en Ajax. Dat vertelt ze aan NU.nl.

De hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en oud-lid van de raad van commissarissen van Ajax volgt de zaak met veel interesse. De familie Nouri heeft een arbitragezaak aangespannen tegen de Amsterdamse club bij de KNVB. In de arbitragecommissie zitten mensen die affiniteit hebben met voetbal.

''Maar dit is niet iets wat zij gewend zijn om te behandelen. Dat zijn zaken als overschrijvingen naar een bepaalde club. Het is ook voor hen dus heel ingewikkeld om te bepalen wat de exacte schade is van het niet juist handelen van Ajax. Ik heb er echt wel moeite mee dat er geen beroepsmogelijkheid is'', begint Olfers. ''Dat is niet zo gek als je snel getransfereerd moet worden, maar nu gaat het om een zeer ingrijpende zaak.''

Olfers zou niet graag in de schoenen staan van de arbitragecommissie van de KNVB. ''De ene expert zegt straks dat Nouri dat bedrag waard is en de andere noemt dan weer iets anders. Je kan het dus nooit goed doen. Ik had gehoopt dat er in het midden zou worden geschikt, maar dat is er tot nu toe helaas niet van gekomen'', besluit ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›