"Het gat tussen Ajax en de rest kan zomaar gigantisch worden''

0
"Het gat tussen Ajax en de rest kan zomaar gigantisch worden''

Volgens Sjoerd Mossou is het zo goed als zeker dat de BeNeLiga er niet gaat komen. Wel is er iets dat we kunnen leren van de Belgen volgens de journalist. 

Volgens Mossou zouden play-offs een goed idee zijn om de Eredivisie spannender te maken. "Daarin valt wat mij betreft winst te boeken", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Want je ziet dat die topwedstrijden aantrekkelijker zijn en die zijn er ook voor de toptalenten uit Nederland. Ik geloof niet dat het publiek verveeld raakt als Ajax - Feyenoord vier keer per seizoen wordt gespeeld."

Ook op internationaal gebied gaat er veel veranderen op het gebied van voetbal. Wellicht komt er bijvoorbeeld de Europese Super League. "Het gat tussen Ajax en de rest kan zomaar gigantisch worden", vervolgt hij. "We weten inmiddels dat Ajax geen Bayern München zal worden, maar we weten wel dat de factor in financiële verhoudingen verdubbeld kan worden in de komende jaren."

"Als competitie moet je je afvragen: hoe gaan we ons positioneren in deze veranderende wereld? Het zou gek zijn als het competitieformat hetzelfde blijft", stelt de verslaggever. "Het voetballandschap gaat op de schop, of mensen dat nou leuk vinden of niet", besluit Mossou realistisch. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›