Van der Sar steunt Onana: ''Eten vaak bij ons, dat gevoel heb ik niet''

0
Van der Sar steunt Onana: ''Eten vaak bij ons, dat gevoel heb ik niet''

Edwin van der Sar houdt vertrouwen in André Onana. De doelman kwam vrijdag in het nieuws omdat hij een jaar lang geschorst is vanwege sporen van doping die boven water kwam bij een controle.

"André is onze onbetwiste nummer één. Ook bij Kameroen. Hij staat op de lijst bij veel Europese topclubs. Dat haalt hij de afgelopen vijf jaar niet allemaal uit een pilletje", aldus de algemeen directeur bij Voetbal International.

Van der Sar denkt niet dat Onana het middel nam om gewicht te verliezen. "Het is niet zo dat hij met twee kilo meer niet op doel had gestaan. In die theorie zou ik eventueel mee kunnen gaan als het vlak na de zomer is als je vakantie hebt gehad, maar niet middenin een seizoen als je om de drie dagen een wedstrijd speelt. Ze eten vaak bij ons, de restaurants waren dicht dus nee: dat gevoel heb ik niet."

Ajax hoorde in november van de situatie. "We hebben toen direct contact met hem gezocht in Kameroen en hij is vervolgens naar de club gekomen. Vervolgens zijn we met dokters naar zijn badkamer gegaan en die hebben we leeggehaald. Daarbij kwam de vergissing boven water. Op de dag van de controle voelde hij zich niet lekker en heeft hij een tabletje tegen de hoofdpijn genomen. Dat heeft hij, zo bleek achteraf, uit een strip van zijn vrouw gehaald."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›