Haller niet ingeschreven: ''Overmars heeft er veel strafpunten bij''

0
Haller niet ingeschreven: ''Overmars heeft er veel strafpunten bij''

De top van Ajax staat ter discussie, schrijft columnist Jaap de Groot in Het Parool. De duels tegen Lille worden cruciaal voor Erik ten Hag en Marc Overmars.

De landstitel lijkt op dit moment dichtbij, maar ook Europees moet Ajax presteren. Het kampioenschap is niet meer genoeg voor de ambitieuze Amsterdammers. De Europa League is dus belangrijk: ''Na de uitschakeling in de Champions League moet daarin geleverd worden om de internationale status op peil te houden. Dat is ook de voornaamste reden geweest om tussentijds Sébastien Haller te halen.''

De Groot stelt dat het Overmars zijn fout is dat de spits niet is ingeschreven. ''Overmars heeft er ineens een bulk strafpunten bij. Zijn functie, directeur voetbalzaken, maakt hem verantwoordelijk voor de spelerslijsten die bij de Europese voetbalunie worden ingeleverd. Mogelijk dat een ander vergeten is de naam Haller aan te vinken, maar Overmars blijft eindverantwoordelijk'', stelt de journalist. 

''Eliminatie door Lille kan daarom tot de conclusie leiden dat presteren op het internationale speelveld een stap te ver is voor Ten Hag. Goed genoeg voor Nederland, niet voor Europa. Een hard oordeel als gevolg van de risicovolle bedrijfsvoering, die financieel gecompenseerd moet worden door inkomsten uit internationaal voetbal en verkoop van spelers'', besluit De Groot. Het duel met de Fransen wordt dus enorm belangrijk voor Overmars en de trainer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›