Geelen: ''Je kan niet hopen dat Amerikanen Ajax wel zien''

0
Geelen: ''Je kan niet hopen dat Amerikanen Ajax wel zien''

Ajax hoopt richting het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico populairder te worden in Noord-Amerika. De club heeft al een kantoor en een fanshop in New York.

De Amsterdamse club is met name naar Amerika gegaan met het oog op het WK in 2026. Ajax verwacht dat voetbal in de Verenigde Staten de komende jaren aan populariteit wint. ''Als je wil profiteren van het WK en de afterflow van het toernooi, moet je daar nu zijn. Als het dan losbarst, zijn wij al een paar jaar wakker'', zegt commercieel directeur Menno Geelen in een interview met het NRC.

Ajax haalde Budweiser al als sponsor binnen en volgens Geelen gaat Ajax 'misschien' ook een samenwerking aan met een club in de Verenigde Staten. ''Als je als club bekend wil worden in Amerika, kan je niet hopen dat Amerikanen Ajax wel zien. Wij hebben grote contentpartijen nodig om zichtbaar te zijn. Voor ons gaat het er vooral om dat we een database aan fans opbouwen daar. Wie kijken naar ons? Wat slaat aan? Daar pas je je op aan.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›