'Feyenoord en AZ hopen op Vitesse - Ajax in finale van KNVB Beker'

0
'Feyenoord en AZ hopen op Vitesse - Ajax in finale van KNVB Beker'

Woensdag om 21:00 uur speelt Ajax tegen SC Heerenveen in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Ajax kan rekenen op de steun van een flink aantal teams uit de Eredivisie.

Volgend seizoen mogen er namens Nederland vijf clubs meedoen aan Europees voetbal. De kampioen van Nederland zal zich rechtstreeks plaatsen voor de Champions-league en de nummer twee voor de play-offs van het miljoenenbal. De winnaar van de beker plaatst zich voor de play-offs van de Europa League. 

De nummer drie van de Eredivisie én de winnaar van de play-offs in Nederland plaatsen zich voor de nieuwe Conference League. Indien Ajax de beker en het kampioenschap wint gaat het Europa League-ticket naar de derde plek en hoeft de nummer vier geen play-offs in Nederland te spelen om de play-offs voor de Conference League te halen.

Op dit moment strijden FC Groningen, Feyenoord en Vitesse om plek vier, terwijl AZ derde staat en de aanval nog wil openen op PSV. Als Heerenveen woensdag overigens niet wint van Ajax, dan moet de ploeg uit Friesland er voor zorgen dat ze op een achtste plek eindigen in de Eredivisie. Bij bekerwinst voor zowel Vitesse als Ajax zou de nummer acht van de Eredivisie ook mee mogen doen aan de play-offs van de Conference League. 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›