Club Brugge meer waard dan Ajax: ''Dat schrikt beleggers af''

0
Club Brugge meer waard dan Ajax: ''Dat schrikt beleggers af''

Club Brugge gaat als eerste Belgische club naar de beurs. Ajax is in Nederland beursgenoteerd. Een vergelijking tussen beide clubs stelt dat de Zuiderburen meer waard zijn.

Het Belgische blad De Tijd weet te melden dat de club uit Brugge ongeveer honderd miljoen euro meer waard is. ''Club Brugge heeft officieel nog geen cijfers gecommuniceerd, maar omdat zakenbanken woensdag al begonnen met het geven van presentaties aan professionele beleggers, is via De Tijd uitgelekt dat het om een waardering van maar liefst 400 miljoen euro gaat'', laat De Telegraaf weten.

''Het verschil in waarde tussen Brugge en Ajax, de enige Nederlandse club die actief is op de beurs, komt vooral door de eigendomsstructuur van de Nederlandse recordkampioen. Driekwart van de Amsterdamse aandelen is in de handen van de controlerende Vereniging AFC Ajax, waardoor het aandeel minder vlot verhandelbaar is. Dat maakt het minder interessant voor grote beleggers. Bovendien keert Ajax zelden dividend uit, wat beleggers afschrikt.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›