Geelen blikt terug: ''Dan waren Haller en Antony niet gekomen''

0
Geelen blikt terug: ''Dan waren Haller en Antony niet gekomen''

Ajax heeft de laatste jaren zowel op financieel vlak als op voetballend vlak flinke stappen gemaakt. Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, legt uit op welke manier Ajax te werk gaat om bij de Europese top aan te haken.

"We zijn met Ajax bezig om aan te haken bij de Europese top, daarvoor is kampioen worden een randvoorwaarde, want daardoor speel je volgend seizoen sowieso Champions League", begint Geelen in Voetbal International. "Als je zoals wij de ambitie hebt om aan te haken bij de Europese top, is het budgetteren van Europese inkomsten de enige manier."

Wel wil Geelen hierbij een kanttekening plaatsen. "Een misvatting die bij veel fans en ook bij de Eredivisie CV in Zeist heerst, is dat die Europese inkomsten extra inkomsten zijn. Wij hebben vier jaar terug met de Ajax-directie besloten dat we de inkomsten uit Europa standaard toevoegen aan onze begroting. Sindsdien budgetteren wij elk jaar groepsfase Champions League en na de winter een ronde verder komen in de Europa League."

"Doe je dat niet, dan heb je in september weliswaar een leuk extraatje als je het hoofdtoernooi van de Champions League haalt, maar heb je in de voorafgaande zomer niet de juiste spelers kunnen houden of de juiste versterkingen kunnen halen", vervolgt hij. "Dan waren Haller en Antony niet gekomen en was een speler als Nicolás Tagliafico allang weggeweest."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›