Is Ajax voor de komst van BeNeLiga? ''Afzetmarkt 1,8 keer zo groot''

0
Is Ajax voor de komst van BeNeLiga? ''Afzetmarkt 1,8 keer zo groot''

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, is niet meteen tegenstander van de mogelijke komst van de BeNeLiga. Op dit moment worden de mogelijkheden nogmaals onderzocht naar een gezamenlijke competitie.

"Je moet blijvend alle opties verkennen. Met België erbij wordt de afzetmarkt 1,8 keer zo groot. Als je daardoor je tv-gelden van 9 naar pakweg 35 miljoen euro kunt verhogen, kan dat interessant zijn. Tegelijkertijd zien we honderd-en-één haken en ogen aan het samengaan van twee competities", begint Geelen bij Voetbal International. "Ook daarom hebben wij gezegd: zoek nu voor eens en altijd goed de voor- en nadelen uit van de BeNeLiga."

Ook volgde Geelen de plannen over de Super League op de voet. "Wat een farce was dat laatst zeg, ongelooflijk. Niet alleen het idee, maar ook de manier waarop. Dat is, even heel zacht uitgedrukt, wel echt teleurstellend. Het is juist mooi om in de Champions League met deze zogenaamde Super League-clubs te kunnen concurreren op het veld."

"Wij proberen op onze manier met een sterk team op dat podium te presteren en zij doen het op hun manier. Die wijken van elkaar af, maar op het veld is het gewoon elf-tegen-elf. Dat blijft het mooie van sport", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›