Ajax wil Arena kopen: ''Kaarten enige waar we geld mee verdienen''

0
Ajax wil Arena kopen: ''Kaarten enige waar we geld mee verdienen''

Ajax is achter de schermen druk bezig om de Johan Cruijff ArenA in eigen beheer te krijgen. Op dit moment verdiend Ajax alleen geld aan de kaartverkoop. Mocht de club het stadion overkopen dan zijn alle inkomens uit de catering en het parkeren ook voor Ajax.

"Je hebt niet te maken met één partij waarvan je zo even een stadion koopt. Op dit moment zitten we in een mediation-traject met De Arena en de gemeente", begint commercieel directeur Menno Geelen bij Voetbal International. "Los daarvan is het evident dat je commercieel meer mogelijkheden krijgt als je een stadion in eigen beheer hebt. Als we nu een wedstrijd in De Arena spelen, is kaartverkoop het enige waarmee we geld verdienen."

Ajax kan fors meer geld verdienen als het stadion van de club zelf is. "In het seizoen 2018/19 werden we kampioen en haalden we de halve finale van de Champions League en de finale van het bekertoernooi. De afdracht die Ajax toen in het hele seizoen bij elkaar van de catering kreeg, bedroeg, hou je vast, 150 duizend euro. En dat dus met 25 keer een uitverkocht huis. Toen Edwin van der Sar dit vertelde aan zijn collega van Tottenham Hotspur, dacht die man dat er een slechte grap werd gemaakt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›