Van der Sar over volgend seizoen: ''Mogen we iets meer verwachten''

0
Van der Sar over volgend seizoen: ''Mogen we iets meer verwachten''

De directie van Ajax sprak over het seizoen 2020/2021 van een 'tussenjaar'. Edwin van der Sar verwacht komend seizoen dus nog meer van Ajax, onder meer in Europa.

"Marc (Overmars, red.) heeft gezegd dat dit een tussenjaar was, dus dan mogen we iets meer verwachten. Kampioen worden is weer belangrijk, want onze begroting is inclusief Champions League. Als je dat niet hebt, dan heb je een groot gat in je begroting en moet je andere maatregelen gaan zoeken", zo vertelt de algemeen directeur bij Inside Ajax. "Dat risico nemen wij ieder jaar en dat pakt goed uit. Het eigen vermogen is er ook, mocht het een keer niet gebeuren."

"Je teert nu redelijk in op je eigen vermogen, daar hebben we het afgelopen jaar ook een flinke hap uit gehaald. Je hield ook rekening met André (Onana, red.), een topkeeper die voor 25 tot 30 miljoen euro naar Engeland zou kunnen gaan. Dat wordt nu waarschijnlijk een stuk minder, of nul. Brian (Brobbey, red.) was ook een interessante speler voor ons", vervolgt Van der Sar.

De oud-doelman hoopt dat er niet veel spelers gaan vertrekken. "Een aantal clubs hebben problemen met de financiën. Kijk maar naar FC Barcelona of naar Juventus dat in moeilijkheden zit. De vraag is of de spelers vast kunnen houden. Dat zou het mooiste zijn en dan is de volgende stap overwinteren in de Champions League."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›