Van der Sar 'dolblij': ''Je zag hoe veel interesse er in hem was''

0
Van der Sar 'dolblij': ''Je zag hoe veel interesse er in hem was''

Edwin van de Sar is blij met de contactverlenging van Erik ten Hag bij Ajax. De oefenmeester tekende onlangs interesse van buitenaf voor een langer verblijf bij de kampioen van Nederland.

"Ik ben dolblij dat hij bijtekende, want je zag op een gegeven moment hoe veel interesse er in hem was", vertelt Van der Sar in Inside Ajax. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld als trainer en mens. De drang die hij heeft om te presteren en de manier waarop hij een elftal op tactisch gebied neer kan zetten... Als directie en club zijn we blij dat hij bijgetekend heeft."

"Marc (Overmars, red.) heeft het meeste contact met Erik over spelers en de invulling van de staf en via Saïd (Ouaali, red.) over de ontwikkeling van Jong Ajax en de spelers die uit de jeugd komen", vervolgt Van der Sar. "Ik vind het vooral belangrijk dat die twee-eenheid goed is. Ik hang daar een beetje boven of tussen."

Ook Van der Sar geeft dan wel zijn mening. "Natuurlijk probeer ik mijn mening er af en toe ook in te gooien bij Erik. Vaak wordt er dan naar geluisterd, maar staat die speler er op zondag niet in. Dat is prima en dat is ook zijn kracht. Hij bepaalt een route en daar gaat hij voor. Het niveau is in de afgelopen drie jaar omhoog gebracht en de spelers die doorgebroken zijn, zijn een groot compliment aan zijn vakmanschap."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›