''Dat is het grootste verschil tussen Ajax en Bayern München''

0
''Dat is het grootste verschil tussen Ajax en Bayern München''

Ajax heeft het financieel gezien veel beter voor elkaar dan de concurrenten PSV, Feyenoord en AZ. Desondanks is er nog geen sprake van een Bayern München-scenario.

Dat is in ieder geval de conclusie die het Algemeen Dagblad trekt op zaterdagochtend. De Duitse grootmacht haalt vaak de beste spelers bij de concurrenten weg. Zo werd deze zomer nog veertig miljoen betaald voor RB Leipzig-verdediger Dayot Upamecano. "Voor Ajax blijkt het aantrekken van de kroonjuwelen van de Eredivisie voor gigantische bedragen nog een brug te ver."

"Steven Berghuis valt niet in die categorie. Hij is inmiddels 29, speelde al in het buitenland en geldt vanwege zijn gelimiteerde transfersom als een 'koopje'." Het medium wijst naar Donyell Malen, die voor dertig miljoen euro de overstap maakt van PSV naar Dortmund. "Daarmee is hij niet alleen nog onbetaalbaar voor Ajax, de beste Eredivisie-spelers kunnen een tussenstop in Amsterdam ook overslaan op weg naar de Europese (sub)top."

"Dat is meteen de verklaring voor het grootste verschil tussen Ajax en Bayern München. Er zijn nauwelijks spelers die de Eredivisie als het summum zien. De afgelopen jaren bleek dat al toen Ajax een halve basisploeg aan Europese topclubs verkocht, ondanks dat sportief en financieel steeds meer mogelijk blijkt in de Johan Cruijff ArenA."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›