Homepage » Eerste elftal » ''En dat doet PSV zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage''

''En dat doet PSV zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage''

( 0 reacties)
''En dat doet PSV zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage''

Willem van Hanegem hoopt dat PSV de landstitel grijpt. Volgens hem wordt Ajax teveel bevoordeeld door scheidsrechters, gisteren bood arbiter Serdar Gözübüyük de Amsterdammers de helpende hand.

De Kromme ligt er echter niet wakker van. "Maar inmiddels ben ik wel zover dat ik hoop dat die ploeg uit Eindhoven gewoon de landstitel zal veroveren", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Met een matig elftal, want er lopen spelers in die helemaal niet geschikt zijn voor de top van de Eredivisie, slepen ze toch keer op keer de punten binnen. En dat doen ze zonder noemenswaardige hulp van de arbitrage."

"Dat kunnen ze in Amsterdam toch onmogelijk zeggen?", vervolgt Van Hanegem. "Ik vind scheidsrechter Serdar Gözübüyük een heel aardige gozer en vroeger als kind kwam hij weleens bij mij over de vloer. Maar de manier waarop hij Ajax gisteren aan de winnende treffer hielp (penalty, red.), was gekkigheid natuurlijk. Dat er überhaupt nog gediscussieerd werd over of de het binnen of buiten het zestienmetergebied was, daar werd ik al treurig van. Het was verdorie helemaal geen strafschop."

Van Hanegem vindt Ajax zwak. "De nieuwe trainer Erik ten Hag zag onlangs wel vorderingen bij zijn ploeg en hij niet alleen. Die anderen zullen zijn assistenten zijn, of de mensen in de Arena die heel erg hopen dat hij het beter zal doen dan zijn voorganger Marcel Keizer. Maar ik zie het eerlijk gezegd totaal niet. Natuurlijk, PSV worstelt ook. Maar wat geeft clubs die al een straatlengte achter staan het recht om te zeggen dat het daar helemaal niks is?", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!