Kritiek op trainerswissel bij Ajax: ''Ik vind het de blunder van het jaar''

( 0 reacties)
Kritiek op trainerswissel bij Ajax: ''Ik vind het de blunder van het jaar''

De trainerswissel bij Ajax afgelopen winterstop is nog steeds een omstreden punt van discussie bij de aanhang van de Amsterdammers. Erik ten Hag, de opvolger van Marcel Keizer, is nu al ruim een maand actief in Amsterdam, maar nog steeds is lang niet iedereen het eens met de aanstelling van de nieuwe trainer.

"Ik vond het ontslag van Marcel Keizer onterecht, want ik zag een stijgende lijn", begint Ajax-watcher Simon Zwartkruis bij 'Natafelen met Kees'. "Als er echter al maanden eerder bepaald is dat hij weg moet, dan kun je daar op wachten. Uiteindelijk werd de bekeruitschakeling door Ajax aangegrepen als reden, maar daar is bij Ajax nog nooit iemand door ontslagen. Ze hebben dat namelijk nooit heel boeiend gevonden."

Ook Volkskrant-journalist Willem Vissers kan zich niet vinden in de beslissing van de Ajax-directie om Marcel Keizer te vervangen met Erik ten Hag. "Ik vind de trainerswissel de blunder van het jaar", spreekt Vissers zich duidelijk uit. "Iedereen heeft Keizer in de situatie rondom Nouri enorm geprezen en het spel van Ajax werd telkens beter. De wedstrijd tegen PSV kort voor de winterstop was de beste wedstrijd van Ajax dat seizoen. Ook bij AZ-uit zat er een bepaalde vechtlust in het elftal. Keizer had het op een gegeven moment onder controle. Daarnaast werd het spel beter en werden belangrijke wedstrijden gewonnen. Dan wordt het proces afgebroken en komt er een nieuwe trainer, die het weer op zijn manier gaat doen. Daar verlies je tijd mee."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!