Kritiek op Kluivert: ''Hij kan niet terugschakelen, Bergwijn wel''

1
Kritiek op Kluivert: ''Hij kan niet terugschakelen, Bergwijn wel''

Daniël de Ridder heeft een hoge pet op van Steven Bergwijn en Justin Kluivert. De voormalige buitenspeler denkt echter dat de PSV'er op dit moment verder is in zijn ontwikkeling.

''Ik vind hem erg goed. Hij heeft echte stappen gemaakt in z'n carrière. Hij is volwassener en rustiger gaan spelen. Dat betaalt zich uit in z'n effectiviteit'', vertelt De Ridder lovend bij de NOS. Hij ziet echter ook dat de aanvaller zich nog kan verbeteren. ''Hij is nog steeds heel grillig en verloor tegen Feyenoord veel ballen."

Ook over Kluivert is De Ridder enthousiast. "Dat is ook een groot talent. Die is nog wel een stuk grilliger, vind ik. Hij is wel een speler met enorm veel potentie. Snelheid, explosiviteit.'' Mede door het grillige spel van de Ajacied vindt De Ridder Bergwijn op dit moment beter. ''Bergwijn vind ik wat volwassender spelen. Kluivert heeft een heel explosieve actie. Hij wil alles in de hoogste versnelling doen. Hij kan niet terugschakelen, Bergwijn wel. Dat moet Kluivert nog een beetje gaan ontwikkelen."

Volgens De Ridder zijn het twee compleet verschillende spelers, terwijl ze wel op dezelfde positie spelen.  "Kluivert doet me een beetje denken aan Memphis. Die was op z'n twintigste al heel bepalend voor PSV. Bergwijn vind ik meer op Promes lijken."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Mar 2018 om 15:34
    goed gezien meneer de Ridder, Kluivert is ook 2 jaar jonger. iemand van groep 4 is ook verder dan iemand van groep 2. pfff wat een nieuws
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›