Homepage » Eerste elftal » De Ligt aanvoerder van Ajax: ''Natuurlijk is het uitzonderlijk, maar dat is hij óók''

De Ligt aanvoerder van Ajax: ''Natuurlijk is het uitzonderlijk, maar dat is hij óók''

( 0 reacties)
De Ligt aanvoerder van Ajax: ''Natuurlijk is het uitzonderlijk, maar dat is hij óók''

Matthijs de Ligt werd afgelopen weekend aanvoerder gemaakt, nadat trainer Erik ten Hag eerste captain Joël Veltman gepasseerd had. Barry Hulshoff, zaakwaarnemer van De Ligt, denkt dat het een goede zaak is.

''Matthijs heeft zijn carrièreplan al in zijn hoofd uitgestippeld. De vraag is alleen nog op welke termijn dat gaat gebeuren. Als B-junior was zijn doel om aanvoerder van Ajax te worden. Dat hij het nu is - ik weet niet voor hoe lang - maakt hem trots. Al denk ik niet dat hij zijn keuzes voor zijn voetbaltoekomst laat afhangen van het feit of hij aanvoerder is of niet'', aldus Hulshoff in het Algemeen Dagblad.

''Ik denk ook dat hij geestelijk en lichamelijk klaar is om aanvoerder te zijn. En over die verhoudingen met de oudere spelers in de selectie: Matthijs heeft een goed gevoel voor hiërarchie. Hij gaat de ervaren jongens echt de les niet lezen'', gaat zijn zaakwaarnemer verder.

Ook Soren Lerby, oud-aanvoerder van Ajax, heeft vertrouwen in de verdediger. ''Natuurlijk is het uitzonderlijk. Maar die jongen í­s ook uitzonderlijk. Anders speel je niet op je zeventiende een Europa League-finale.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!